Međunarodni susret studenata šumarstva

Od 30. siječnja do 1. veljače Šumarski fakultet i Studentski zbor šumarskog fakulteta u suradnji sa Studentskom udrugom šumarstva organizirali su međunarodni susret studenata šumarstva. Susretu su prisustvovali predstavnici fakulteta iz Ljubljane, Bihaća, Sarajeva, Skopja, Banja Luke, Beograda i Zagreba radi pokretanja zajedničke suradnje na projektima međunarodnog karaktera. Susret je podržao dekan Šumarskog fakulteta prof.dr.sc. Vladimir Jambreković koji je tijekom prijema predstavio fakultet.

Nakon prijema predstavnici fakulteta iz regije upoznati su s nekim aktivnostima na Fakultetu, pa tako i sa sadržajem i radom Laboratorija za šumsko sjemenarstvo i rasadničarstvo koji je predstavio doc.dr.sc. Damir Drvodelić. Zatim je Marno Milotić, mag.ing.silv. predstavio Laboratorij za patologiju drveća. Na drvnotehnološkom odsjeku prodekan doc.dr.sc. Ivica Župčić i Ivan Žulj, dipl.ing. demonstrirali su rad Laboratorija za ispitivanje namještaja i dijelova za namješaj. Sa sadržajem Laboratorija za drvo u graditeljstvu predstavnike je upoznao Robert Žgela, mag.ing.lign.tech.

Susret je nastavljen na Nastavno pokusnom šumskom objektu Zalesina gdje je održan sastanak na temu međunarodne studentske suradnje, poticanja mobilnosti studenata i pokretanja zajedničkih projekata. Svi prijedlozi izneseni na sastanku jednoglasno su prihvaćeni, a za regionalnog predstavnika koji će koordinirati radom izabran je predsjednik Studentskog zbora Šumarskog fakulteta u Zagrebu Matija Nakić.

Prvi zajednički projekt uskoro kreće s realizacijom, a o svemu ćete uskoro biti obaviješteni.

Email