147 sekundi za Keniju

Poziv studentima na obilježavanje tragične pogibije 147 kenijskih studenata

u četvrtak u 14:07 na Trgu maršala Tita

-svojim dolaskom odajemo počast žrtvama -

 

Europu je 24. ožujka potresla smrt 150 putnika leta 9525, namjerno srušenog u francuskim Alpama. Stradali su pretežno Europljani, državljani Njemačke i Španjolske.

Dva tjedna kasnije, 4. travnja u Keniji je izvršen masakr u sveučilišnom kampusu u Garrisi, pri čemu je ubijeno 147 studenata.

Hrvatska je tog dana pričala o spaljenoj zastavi, pregovorima o iranskom nuklearnom programu, zabrinutim mljekarima na sastanku kod predsjednice i odlasku glasnogovornika vladajuće stranke u Hrvatskoj.

Sjećanje na 147 mladih života nikada ne smije izblijediti.

Studenti Sveučilišta u Zagrebu će zbog obitelji ubijenih studenata i cijelog naroda Kenije, javnim performansom usmjeriti pozornost hrvatske javnosti na ovu tragediju.

Perfomans će se održati u četvrtak 16. travnja u 14 sati i 7 minuta kada će 147 studenata zagrebačkog sveučilišta leći će na Trg maršala Tita u Zagrebu i nepomično ležati 147 sekundi u znak sjećanja na stradale kolege.

Pozivaju se svi studenti da se okupe oko 147 studenata koji će ležati na trgu i na taj način odati počast žrtvama. One koji nisu u prilici sudjelovali pozivamo da u tom trenutku prekinu svoje akademske obaveze i sa 147 sekundi šutnje odaju počast žrtvama.

Hrvatski studentski zbor je u komunikaciji sa Europskom studentskom unijom kako bi studenti iz svih europskih država na isti način zajedno odali počast žrtvama tragičnog napada.

Dodatne informacije dostupne su na facebook eventu „147 sekundi za Keniju“

Email